NRGD op DFRWS 2018

Van 21 tot en met 23 maart 2018 vond in Florence de vijfde jaarlijkse conferentie van Digital Forensic Research Workshops (DFRWS) plaats. Op deze internationale bijeenkomst was het NRGD zowel vanuit het College als het Bureau vertegenwoordigd.

De presentaties en workshops voor en door deskundigen op het gebied van digitaal forensisch onderzoek behelsden zowel state-of-the-art research projecten, als nuttige tips en technieken voor reeds bestaande tools.

Ook presenteerde digitaal forensisch onderzoeker en Collegelid Hans Henseler er zijn paper ‘Educating Judges, Prosecutors and Lawyers in the Use of Digital Forensic Experts’, welke hij samen met Sophie van Loenhout (voormalig medewerkster van het Bureau NRGD) schreef. Zij voorspellen een digitale explosie van bewijs in rechtszaken in de nabije toekomst. Daarom willen zij juristen informeren over wat zij kunnen verwachten van een digitaal forensisch expert: waar begint het vakgebied, en belangrijker nog: waar loopt de grens? En welke vraag zou je wel of juist niet aan een digitaal forensisch deskundige kunnen stellen?