Vacature: senior beleidsmedewerker bij het NRGD

Rechters nemen beslissingen met impact op het leven van mensen. Daarvoor hebben zij regelmatig advies van forensische deskundigen nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van psychologie/psychiatrie, DNA, wapens, toxicologie en betrouwbaarheid van verklaringen of digitaal bewijs. Vanaf je werkplek in Utrecht zorg jij dat kan worden vertrouwd op de kwaliteit van alle deskundigen.

Dat doe je door het op- en vaststellen van de normen en de toetsing voor opname in het register, zodat betreffende deskundigen voldoen aan de kwaliteitseisen. Jij coördineert dit proces, behandelt bezwaren en lost problemen op. Daarnaast ben je de aanjager van aanpassing van de normen. Je trekt de kar bij het actueel houden van de expertisenormen. Bijvoorbeeld door professionele ontmoetingen te organiseren en consensus te bereiken in de beroepsgroep. Maar ook door de nieuwe inzichten en ontwikkelingen te incorporeren in normen en toetsing.

Behalve deze hoofdtaken zijn er nog tal van neventaken. Zo vragen soms organisaties in ons netwerk om over onderwerpen mee te denken. En als klein bureau hebben we je inzet nodig om onze organisatie verder te versterken.
Meer informatie

Functie-eisen

 • Je hebt academisch niveau.
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met politiek-bestuurlijke processen en bij voorkeur ervaring met beleidsadvies, kwaliteitszorg en kennisontwikkeling.
 • Je schrikt niet terug voor complexe materie, je hebt een ondernemende instelling en daarmee weet je een veelheid van taken en onderwerpen goed te managen ook als duidelijke kaders ontbreken.
 • Je stelt je dienstverlenend op en weet om te gaan met de diverse persoonlijkheden.
 • Je communiceert zeker ook schriftelijk makkelijk, wat onder meer blijkt uit de diverse rapportages, adviezen en voorstellen die je maakt.
 • Je bent representatief en je kunt prima zelfstandig werken, maar ook samenwerken is voor jou geen punt.
 • Je kunt op tactvolle wijze omgaan met kritische professionals.

Overige Arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Organisatieomschrijving

Het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) is de wettelijke instantie die zorgt dat duidelijk is welke deskundigen met vertrouwen ingezet kunnen worden. Met de beroepsgroep stellen wij normen en toetsing vast en nemen we de deskundigen die voldoen aan de kwaliteitseisen op in het register. Bij ons vind je afwisselend en dynamisch werk. Je treft een ambitieuze en collegiale sfeer, maar ook een mooie en rustige werkplek in hartje Utrecht. We werken met moderne middelen.

Salarisniveau

 • schaal 11 (€ 3279 - € 5039)
 • schaal 12 (€ 3842 - € 5710)

Reageren

 • Past dit werk en onze organisatie bij je? Stuur dan je brief en cv naar wervingssr@ssr.nl. Als eerste stap ontvang je een reflectieformulier met het verzoek je kandidatuur aan de hand van een aantal vragen verder toe te lichten. Sluit dat redelijk aan bij wat wij zoeken, dan maken we graag persoonlijk kennis.
 • Een gericht assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Je kunt reageren op deze vacature tot en met 13 december 2020.

Contact

Meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure:

de heer M.M.A. Smithuis, Directeur NRGD
 • 030-2567040