dr. ir. J. (Hans) Henseler

Deze hoofdrubriek bevat 3 rubrieken:

dr. ir. J. (Hans) Henseler

dr. ir. J. (Hans) Henseler, lector Digital Forensics & E-discovery aan de Hogeschool Leiden en werkzaam bij Magnet Forensics. Hiervoor was Henseler directeur van Tracks Inspector B.V, 8 jaar lector E-discovery aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2010 tot 2014 partner bij cybersecurity bedrijf Fox-IT.

Henseler was van 2006 tot 2010 director Forensic Technology Solutions bij PWC en voerde nationale en internationale projecten uit voor E-Discovery en Financiële Data Analyse.

Van 2000 tot 2006 was Henseler technisch directeur van ZyLAB Technologies waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling, testen en support van ZyLABs E-Discovery suite. Van 1998 tot 2000 gaf Henseler leiding aan de divisie Informatiesystemen van TNO-TPD, gespecialiseerd in kennismanagement, taaltechnologie, beeldverwerking en logistieke informatiesystemen. In 1992 richtte hij de afdeling Forensisch Computeronderzoek op bij het Nederlands Forensisch Instituut en was hij vicevoorzitter van de International Organisation on Computer Evidence. Henseler studeerde informatica aan de TU Delft en promoveerde op het onderwerp Artificiële Neurale Netwerken aan de Universiteit Maastricht.

Nevenfuncties

  • Directeur Digital Evidence Review - Magnet Forensics
  • Voorzitter - Digital Forensics Workshop Conference (DFRWS)
  • Lector - Hogeschool Leiden
  • Bestuurslid - Forensic Intelligence Network of Excellence (FINE)